Aufhebungsvertrag-Tr RA Björn W. Kasper April 27, 2024

İş hukuku ve fesih sözleşmelerinde mahkeme dışında ve mahkemede temsil

İş hukuku konusunda hukuki danışmanlık, işten çıkarılmaya karşı koruma ve daha fazlası

Direkt temas

069 - 3487 2196 - 0 veya 0611 - 9458 168 - 0 numaralı telefonlardan direkt bizi arayarak randevu alabilirsiniz. Veya herhangi bir sorunuz varsa iletişim formumuzu kullanın. Olabildiğince kısa sürede cevap vereceğiz.

İletişim formumuzu kullanın:

Klicke oder ziehe Dateien in diesen Bereich zum Hochladen. Du kannst bis zu 10 Dateien hochladen.

İş hukuku için irtibat kişiniz:

Björn W. Kasper
Rechtsanwalt
Übersicht
İş hukuku hakkında ilginç gerçekler
Der Aufhebungsvertrag im Arbeitsrecht – Ein Mythos und noch mehr

Der Aufhebungsvertrag ist das Gegenstück zum Arbeitsvertrag. Während der Arbeitsvertrag Ihr Arbeitsverhältnis begründet, löst der Aufhebungsvertrag Ihr Arbeitsverhältnis auf. Ein Aufhebungsvertrag ist eine Abmachung zwischen Ihnen und Ihrem Arbeitgeber, welche Ihr Arbeitsverhältnis zu einem bestimmten Zeitpunkt beendet.

Rettungsassistent: „Gleiche Arbeit, gleicher Lohn“: Lohngleichheit bei Teilzeitbeschäftigung

Geringfügig Beschäftigte, die in Bezug auf Umfang und Lage der Arbeitszeit keinen Weisungen des Arbeitgebers unterliegen, jedoch – unverbindliche – Wünsche anmelden können, dürfen bei gleicher Qualifikation für die identische Tätigkeit keine geringere Stundenvergütung erhalten als vollzeitbeschäftigte Arbeitnehmer, die durch den Arbeitgeber verbindlich zur Arbeit eingeteilt werden. So entschied es nun das Bundesarbeitsgericht (BAG). 

Wenn “Krankfeiern” zur fristlosen Kündigung führt – Ein Beitrag aus dem Kündigungsrecht

Meldet sich ein Arbeitnehmer beim Arbeitgeber für 2 Tage krank und nimmt gleichzeitig aber an einer Party teil, ist von einer vorgetäuschten Arbeitsunfähigkeit (AU) auszugehen. Eine fristlose Kündigung kann dann gerechtfertigt sein. Durch die Teilnahme an einer solchen Veranstaltung ist der Beweiswert der AU erschüttert.

Die Kündigung im Kleinbetrieb – Was ist dabei zu beachten?

Wenn ein Unternehmen nicht an das Kündigungsschutzgesetz gebunden ist, kann dem Arbeitnehmer jederzeit unter Einhaltung der Kündigungsfrist oder aus wichtigem Grund gekündigt werden. Jedoch müssen sich Unternehmen an das Sonderkündigungsschutzgesetz für bestimmte Personengruppen halten.

Lohnzahlung erfolgt verspätet? Wann der Arbeitgeber haftet

Die Pflicht des Arbeitgebers besteht darin dem Arbeitnehmer seinen vertraglich vereinbarten Lohn oder sein Gehalt zu bezahlen und zwar pünktlich. Dies Entschied das Landesarbeitsgericht Düsseldorf in seinem Urteil vom 27.05.2020 (Landesarbeitsgericht Düsseldorf, Urteil vom 27.05.2020, Az. 12 Sa 716/19).

Ich kritisiere meinen Arbeitgeber. Muss ich mit einer Kündigung rechnen?

LAG Düsseldorf: Kritik an Arbeitgeber recht­fertigt keine Kündigung Dienst­aufsichts­beschwerde gegen Personal­abteilung stellt bei einem berechtigtem Anlass absolut keinen Kündigungs­grund dar (Landesarbeitsgericht Düsseldorf, Urteil vom 04.02.2020, Az. 8 Sa 483/19) Wer lange Zeit auf Geld vom Arbeitgeber warten muss, darf sich beschweren. Ein Grund zur Kündigung ist das nicht - auch dann, wenn aus der Kritik eine Dienst­aufsichts­beschwerde wird. So urteilte das LAG in Düsseldorf.

Was tun bei Erhalt einer Kündigung?

Fesih bildirimi aldıktan sonra, dikkatli olmanız gerekir çünkü zaman çok önemlidir. İşvereninizin işten çıkarılmasına karşı işten çıkarılma koruması talebinde bulunmak istiyorsanız, bu davanın işten çıkarılma tarihinden itibaren üç hafta içinde ilgili iş mahkemesine ulaşması gerekmektedir.

Bu sürenin kaçırılması durumunda fesih yasal olarak geçerli kabul edilir. Ancak katı düzenlemelerin geçerli olduğu istisnai durumlar da vardır.

İşten çıkarılma koruması talebi yazılı olarak sorumlu iş mahkemesine sunulmalıdır. İşveren gerçek kişi ise mahkeme seçimi o kişinin yerleşim yeridir.

Ancak tüzel kişi (GmbH, AG) veya ortaklık (oHG veya KG) ise sorumlu mahkemenin seçiminde şirket merkezi belirleyicidir.

İşten çıkarılma koruması davası açarak kıdem tazminatı alma şansınız olur. İtibarınızı bir anlaşma yoluyla da geri kazanabilirsiniz. İşten Çıkarılmayı Koruma Yasasının zorluklarından dolayı, en azından davanızın başarı şansı konusunda bir avukattan tavsiye almalısınız.

Elbette kanunlar avukat gerektirmediği için kendinizi de temsil edebilirsiniz. Bunun için iş mahkemesinde bağımsız olarak dava açmanız ve ayrıca işten çıkarılma koruması sürecinde kendinizi temsil etmeniz gerekir.

Ancak daha iyi bir başarı şansına sahip olmak için araştırmanızı önceden yapmalısınız.

Bir avukatın bu alanda uzun yıllara dayanan tecrübesi olduğundan ve size başarı şansınızı gösterebileceğinden, size bu konuda tavsiyelerde bulunmaktan mutluluk duyarız. Bu, zamandan, paradan ve her şeyden önce sinirlerden tasarruf etmenizi sağlar!

İşten çıkarılma koruması talebi, uygun süre içerisinde sorumlu mahkemeye sunulduktan sonra süreç hep aynıdır. Ancak süre, iki tarafın nasıl davrandığına bağlı olarak durumdan duruma büyük ölçüde değişebilir:

Her iki taraf da erken bir aşamada dostane bir anlaşmaya varabilirse sonuç iki hafta sonra bile belirlenebilir. Ancak taraflar anlaşmaya varamazsa ve bu nedenle birden fazla müzakere tarihi gerekliyse bu süre bir yıldan fazla sürebilir.

Aşağıdaki adımlar mümkündür:

– Dava açmak
– Eylem hizmeti
– Kaliteli müzakere
– Oda randevusu
– Delillerin toplanması – ikinci daire duruşması
– Karar

İşten çıkarılma koruması talebi, zamanında sorumlu iş mahkemesine iletilir.

Sorumlu iş mahkemesi, davalıya işten çıkarılma koruma talebinin onaylı bir kopyasını gönderir. Bu durumda davalı işvereninizdir. Davacı sensin.

Süreç genellikle kalite müzakeresinden sonra sona erer. Bu durumda davalı ve davacı barışçıl bir şekilde anlaşmaya varırlar.
Her iki taraf da uzlaşma duruşmasına davet edilir.

Mahkeme şahsen gelmenizi emrederse, katılmalısınız; aksi takdirde bir temsilci, örneğin avukatınız gönderebilirsiniz.

Bu, bir anlaşmaya varmak amacıyla yapılan sözlü bir duruşmadır. Bu, kalite görüşmesi sırasında herhangi bir anlaşmaya varılmaması durumunda meydana gelir.

Bu durumda hâkim, bir daire duruşması yapılmasına karar verir. Bu tarihe ulaşmak bazen on iki ayı bulabilir.
Daire duruşmasında iki gönüllü hakim de (biri işveren tarafından, diğeri çalışan tarafından) hazır bulunuyor.

Birinci daire toplantısında sonuç alınamaması halinde ikinci daire toplantısında deliller alınabilir. Bu durumda tanıklar dinlenir veya bilirkişiler dinlenir.

Karar açıklandığında mahkeme fesih işleminin etkili olup olmadığına karar verir. İşten çıkarılma koruma sürecinin ilk etapta kaybedilmesi durumunda belirli bir süre içerisinde itirazda bulunulabilir.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner